Fotografie mijn hobby

Neem een kiekje in mijn fotoboek

Er is geen mens zonder herinneringen. Of ze nu goed of slecht zijn, ze gaan een heel leven mee. Sommige worden liever vergeten, andere zo levend mogelijk gehouden. Wat is een beter idee dan die laatste categorie vast te leggen in een fotoboek? Trouwens, die eerste kan ook geen kwaad, al is het maar om uw levensverhaal compleet te maken.

Voor ieder wat wils

Fotoboeken zijn er in alle soorten, maten, materialen, patronen en ga zo maar door. Voor iedereen is er wel een te vinden die precies past bij uw persoonlijkheid of het doel van aanschaf. Hoewel sommigen in deze moderne tijd een fotoboek maar iets ouderwets vinden, is het tegendeel waar. Het is juist een tastbaar iets waarin u uw leven op kunt bergen.

Grondbeginselen

Wanneer het gaat om het aanleggen van een of meerdere fotoboeken, zijn er drie handvatten die ervoor zorgen dat dit succesvol gebeurt. Allereerst is het belangrijk dat de foto’s in chronologische volgorde worden ingeplakt. Hiermee voorkomt u dat u niet meer weet welke foto ook alweer bij welke gebeurtenis hoorde. Daarbij is het ook nog leuk om uzelf en mensen in de omgeving op te zien groeien. Vervolgens is het aan te raden om de foto’s per categorie in te plakken. Zo ruimt u bijvoorbeeld meerdere bladzijdes in voor grote evenementen als bruiloften, zonder tussendoor kiekjes van de kinderboerderij te plakken. Hiermee hangt samen dat het belangrijk is om het boek bij te houden. Laat eens per maand uw foto’s afdrukken en spreek met uzelf af dat ze ook die week nog worden ingeplakt. Dit voorkomt dat de volgorde door de war wordt gegooid of het werk zich ophoopt tot een onafzienbare stapel. Kijk ook eens naar de mogelijkheden voor het maken van een album bij Fotogoed b.v.

.Creativiteit

Naast deze basisregels, kunt u heel veel kanten op met uw fotoboeken als het gaat om creativiteit. Een aantal voorbeelden daarvan zijn onder andere dit. Behalve dat het een leuk aspect toevoegt aan de vormgeving, werkt deze tip ook nog eens ruimtebesparend, waardoor er meer foto’s op een pagina passen. Het gaat hier om het uitknippen langs de contouren van het belangrijkste object in de foto, langs personen of gebouwen die gefotografeerd zijn. Dit geeft een speels effect, zeker wanneer dit gecombineerd wordt met bijvoorbeeld stickers of gekleurde tape. Ook kunt u letters of uitspraken scheuren uit tijdschriften en kranten, passend bij het huidige onderwerp in uw fotoboek. Uiteraard is het simpelweg opschrijven van de datum en een kort verhaaltje over de herinnering ook ontzettend leuk. Gebruik in dat geval wel bij voorkeur dezelfde pen, dat geeft een meer samenhangend geheel.


Delen