Fotografie mijn hobby

Schoolfoto basisschool

U weet het waarschijnlijk nog van vroeger. De schoolfotograaf komt naar school! U moest uw mooiste kleren aan, haren netjes gekamd. Er werden over het algemeen niet veel foto's genomen en dus kwam de schoolfoto die op de basisschool werd genomen op een prominente plek in huis te staan. Het was dus belangrijk om er mooi uit te zien. Heden ten dagen is dat heel anders. Bijna iedereen heeft een digitale camera en er worden volop foto's genomen. Als er al honderden, misschien duizenden foto's van uw kind bestaan, was is dan de meerwaarde van een schoolfoto die genomen wordt op de basisschool?


Een leuk overzicht

Een van de problemen met digitale fotografie is dat er eigenlijk nog maar weinig foto's worden afgedrukt. Eigenlijk is de foto vooral een digitaal medium geworden. Een belangrijke meerwaarde van een schoolfoto is dus dat ze geprint worden. Het is een tastbare herinnering aan een periode uit het leven van uw kind. Bovendien worden de schoolfoto's op hetzelfde moment in het jaar van elk jaar van de basisschool gemaakt. Daardoor krijgt u een heel leuk overzicht aan het einde van de basisschool. Leg de foto's eens naast elkaar en kijk hoe uw kind is gegroeid. De schoolfotograaf zal voor alle foto's eenzelfde soort achtergrond en sfeer creëren en daarom kunnen de foto's zo goed vergeleken worden. Een ander voordeel is dat de schoolfoto's op verschillende formaten worden aangeboden. Het is echt heel handig om een aantal goede pasfoto's van uw kind te hebben, die zullen in de loop van het jaar vaak gevraagd worden. Leuk van de schoolfoto op de basisschool is ook dat er een foto van de hele klas genomen wordt. Het is handig om te zien met wie uw kind allemaal in de klas zit. Maar denk ook aan later, wanneer u in een sentimentele bui eens alle klassenfoto terug kan kijken. 


Schoolfoto basisschool ook van deze tijd

De schoolfoto op de basisschool is dus zeker niet oubollig en ouderwets. Het heeft veel meerwaarde om uw kind elk jaar op hetzelfde moment te laten vastleggen door een professionele fotograaf. Bovendien is het handig, de fotograaf komt op de basisschool en u hoeft slechts de foto's te bestellen. Bij een fotograaf zal uw kind zich anders gedragen en daarom zullen de foto's ook anders zijn. Een leuke verzameling foto's om te hebben als uw kind van de basisschool afgaat. En ook de klassenfoto is later een dierbare herinnering. De schoolfoto op de basisschool is een traditie met meerwaarde die moet blijven bestaan.


Delen